15.06.2009

Invitatie la Pichetare...


Invitatie la Pichetare-16 iunie, Piata Constitutiei
5.06.2009IN ATENTIA IUBITORILOR DE ANIMALE
Marti, 16 iunie 2009, la ora 9.00, PICHETARE
Locatie: Bucuresti, Parlament, Piata Constitutiei
Scopul: Urgentarea dezbaterii si adoptarea proiectului legislativ de modificare a OUG 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan ce prevede obligativitatea construirii de adaposturi pentru caini, pisici si animale mari, Sterilizarea si Returnarea animalelor fara stapan, identificarea, inregistrarea, sterilizarea animalelor cu stapan.
Actiunea este organizata de Asociatia “Cutu, cutu”, Asociatia “Iubiti maidanezii-Ute Langenkamp”, Asociatia pentru protectia animalelor “Robi”, Asociatia “Ia-ma acasa”, Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara “Caleidoscop”, Asociatia “Nu mai esti singur”, Fundatia “Doggie-Dog”, Asociatia “Salvati Animalele”, Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) si Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor (FRPCA).
Proiectul legislativ a fost adoptat in unanimitate de catre Senatul Romaniei in decembrie 2007, insa de atunci este „blocat” la Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor, iar motivatia oficiala este ca “exista alte urgente” denotand nepriceperea si dezinteresul.
Specialistii in protectia animalelor si iubitorii de animale STIU cum se rezolva problema animalelor strazii, nu si politicienii. Interesul specialistilor este sa nu mai fie nici un animal pe strada, de aceea glasul lor trebuie sa fie auzit.
Unii primari fac presiuni pentru neadoptarea acestui proiect pledand pentru revenirea la eutanasie iar altii pentru colectarea si mentinerea tuturor animalelor in lagarele de exterminare ale primariilor.
Imaginile cu caini haituiti, schingiuti, otraviti sau scheletici din “adaposturile” primariilor, fac ca Romania sa devina “macelarul Europei”, asa cum a fost numita in urma cu cativa ani de catre un europarlamentar.
Cainii se inmultesc in continuare in curtile oamenilor, se inmultesc in strada si, proportional, cruzimile “imbraca” din ce in ce mai multe animale.
Proiectul legislativ solutioneaza civilizat cele mai importante probleme legate de animalele strazii si prevede construirea de adaposturi concomitent cu sterilizarea, campanii de adoptii si identificarea CAILOR, MAGARUSILOR, PISICILOR SI CAINILOR.
Nu uitati: Legea este singura “umbrela” ce ajuta TOATE animalele fara stapan si are o putere mai mare decat a unui ONG sau a unui iubitor de animale. Este singura cale de rezolvare!
Daca nu mai doriti sa vedeti caini schingiuiti pe strazi si in lagarele primariilor ce functioneaza deseori prin “legi” proprii, ilegale, va rugam participati la aceasta actiune!
PREZENTA dumneavoastra intr-un numar cat mai mare este EXTREM DE IMPORTANTA.
Rugam persoanele prezente la pichetare sa fie insotite de animale mici si mari (in conditii de securitate pentru toti, cu lesa si botnita, in ham, cusca, etc).
Va rugam sa aveti cu dumneavoastra fluiere, portavoce, tobe, bannere, tricouri inscriptionate si alte modalitati de atragere a atentiei.
Va informam ca avem si suportul total al unor personalitati publice, nume notorii care vor lua parte la aceste evenimente precum Marius Marinescu-vicepresedinte PRM si initiatorul legii, Claudiu Bleont, etc.
Incercati sa cooptati interesul partidelor politice, a diversilor specialisti in domeniu, a personalitatilor si mass media. Daca nu sunteti din Bucuresti si nici nu puteti veni, cooptati pe plan local interesul mass media pentru dezbateri privind protectia animalelor si importanta legii de adoptat.
Va rugam sa preluati informatia si sa o transmiteti mai departe, prin mailing, pe forumuri, pe grupuri si la cabinetele veterinare..
Va multumim.6 iunie 2009Contact:Asociatia “Cutu, cutu”-BucurestiPres.Marcela Lungu- 0726 157 498, 0766/251/158, lungu_marcela@yahoo.com,http://www.cutu-cutu.ro/PR Cati Turtoi- 0765 649 518
Asociatia “Iubiti maidanezii Ute Langenkamp”-Pitestihttp://www.aulim.ro/
Asociatia pentru protectia animalelor “Robi”-BucurestiPres. Marilena Cristian, 0740.035.400, robi_mydog@yahoo.com, http://www.4animals.ro/
Asociatia “Ia-ma acasa”-BucurestiVicepres. Maria Beck, 0762/690.511, beckmaria_46@yahoo.com
Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara “Caleidoscop” BucurestiPres. Carmen Secareanu, 0744/365.540, 0723/149.996, carmensecareanu@yahoo.com http://www.apdccaleidoscop.go.ro/
Fundatia “Doggie-Dog” BucurestiPres. Aura Bacanu, tel. 0733/677.659, 0744/820629, aureliame_aureliame@yahoo.com
Asociatia “Nu mai esti singur” BucurestiPres. Sorina Hanea, 0729/035.352, datuso@gmail.com, http://www.numaiestisingur.ro/
Asociatia “Salvati animalele” Baia MarePres. Valentin Medan, mvalentin81@yahoo.com , http://www.salvati-animalele.ro/
Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)Vicepres. Carmen Arsene, tel. 0720/549.868, 0744/156.133, cmarsene@yahoo.com, Pitesti
Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor (FRPCA)Pres. Mircea Serbanoiu, 0723/043.231, mircea_gj@yahoo.com, http://frpca.blogspot.com/ BrailaPrim-vicepresedinte, Radu Termure, 0722/325.979, animaleabuzate@yahoo.com, ClujVicepres. Aurelia Loaca, viataanimalelor@yahoo.com CraiovaReprezentant zonal -DanielaDragomir, 0721/366.168, danadrag@gmail.com- Braila
Informatii despre pichetarea din 26 mai 2009:http://www.cutu-cutu.ro/content/iubitorii-de-animale-si-ong-urile-au-pichetat-parlamentul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu