17.09.2009

Moartea zâmbitoare a monahiei Eupraxia în Arizona

Citim pe un blog „Pentru viaţa simplă şi liniştită împreună cu toţi sfinţii", care publică fotografia:Monahia Eupraxia a adormit cu câteva luni în urmă, bolnavă de cancer, în pustia Arizonei din Statele Unite ale Americii. Lângă ea era stareţul Efrem Filoteitul.
Fotografia şi informaţiile au fost primite de la nişte prieteni americani
(http://misha.pblogs.gr/2009/09/thanatos-monahhs-sthn-arizona.html )
Contrar „Evangheliei sănătăţii", căreia îi fac propagandă ofertele americane eretice ale penticostalilor şi ale pseudo-harismaticilor, monahii şi monahiile ortodoxe dau mesaje de Viaţă şi după adormirea lor... Trupul lor, şi după moarte, reflectă starea inimii lor şi pregustarea Împărăţiei cerurilor. Este un mesaj al vieţii către noi toţi care trăim pierduţi în singurătatea marilor oraşe, în egoismul nostru, în alipirea de bunurile materiale, în distracţii, substanţe şi băuturi spirtoase, ideologii politice şi religii false... Este un mesaj de a ne schimba viaţa şi de a veni lângă El, aproape de Cel care este CALEA şi ADEVĂRUL şi VIAŢA şi VEŞNICA VIAŢĂ. Este o dovadă palpabilă a consecinţelor Iubirii, a rugăciunii minţii, a vieţii tainice[1] în Biserica Ortodoxă... Unii materialişti şi atei cred că moartea unui episcop ortodox, a unui preot, a unui credincios înseamnă sfârşitul. În realitate este ÎNCEPUTUL. Unii pot să creadă că biserica este slăbită odată cu adormirea vreunuia "care deranjează" sau a unui sfânt stareţ, sau episcop, sau monah. În realitate Biserica se fortifică, pentru că cel adormit se mută în Biserica Triumfătoare şi biruieşte definitiv moartea.
(traducere din limba greacă: monahul Leontie; sursa: http://ierapostoli.wordpress.com/2009/09/09/xamogelo_arizona/#more-3781)

[1] În original, cuvântul „της Μυστηριακής ζωής" face o trimitere directă la Sfintele Taine ale Spovedaniei şi Împărtăşaniei - n.tr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu