28.04.2010

Apariţie a cărţii “Ne vorbeşte Părintele Augustin, Mitropolitul de 103 ani”

Apariţie a cărţii  “Ne vorbeşte Părintele Augustin, Mitropolitul de 103 ani”

Apariţie a cărţii "Ne vorbeşte Părintele Augustin, Mitropolitul de 103 ani"

Omilii ale Mitropolitului de Florina, Părintele Augustin Kandiotis

Traducere din limba greacă şi tipărită cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Augustin, cartea cuprinde omilii şi predici la Duminicile de peste an, la sărbători şi Sfinţi mai mari. Preţul este unul misionar (5 RON), astfel încât să oferim la câţi mai mulţi oameni posibilitatea de a citi şi împlini cuvintele folositoare ale venerabilului Părinte.

Înaltpreasfinţitul Părinte Augustin, Arhiereul care a depăşit vârsta de 100 de ani, este unul dintre cei mai respectabili părinţi ai Bisericii Eladei. A fost Mitropolit de Florina şi s-a distins prin bărbăţia şi curajul său de a stigmatiza scrierile rătăcitoare, dar şi prin dragostea şi grija sa pentru zidirea turmei sale. Cuvântul său, întotdeauna viu, patristic şi simplu a atras şi a folosit pe foarte mulţi
credincioşi şi conti
nuă să zidească duhovniceşte şi astăzi.
Despre Înaltpreasfinţitul Augustin, Preacuviosul Arhimandrit Iustin Popovici, profesor al Facultăţii de Teologie din Belgrad, mărturisea: “Voi nu aveţi lipsă în Elada, pentru că aveţi un Kandiotis, care vă arată drumul pe care trebuie să păşească Biserica…Am dori şi noi să avem un episcop care să spună adevărul ca Mitropolitul Florinei – Augustin Kandiotis”.
LEGĂTURA DINTRE POPORUL ROMÂN ŞI CEL ELIN

„Să nu uităm că avem o legătură deosebită cu poporul român. Cărţile noastre spun că Revoluţia din 1821 s-a proclamat în [Sfânta] Lavră; dar acest lucru nu este corect. Revoluţia s-a proclamat în România, cu o lună înainte. Alexandru Ipsilanti a ridicat steagul libertăţii cu semnul crucii - „EN TOUTO NIKA/ ΕΝ ΤΟΥΤῼ ΝΙΚΑ" („Întru acesta vei învinge!") şi cu lozinca „LIBERTATE SAU MOARTE!", înainte de [Sfânta] Lavră, la Iaşi. Primii soldaţi ai lui Alexandru Ipsilanti au fost nişte elevi de şcoală. Atunci s-a auzit cuvântul: ...[iar tu, o, tinereţe,] zdrobeşte trestia şi fă-te soldat".

PENTRU A CUMPĂRA CARTEA FACEŢI CLICK AICI: wild_soul30@yahoo.com

Sursa: http://acvila30.wordpress.com/2010/04/03/ne-vorbeste-parintele-augustin-mitropolitul-de-103-ani/

Un comentariu:

  1. Hristos a inviat!
    Premiu si leapsa: http://candela-aprinsa.blogspot.com/2010/05/premiu-si-leapsa.html
    O sptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere