21.06.2010

Vizita papei în Serbia în 2013?


Vizita papei în Serbia în 2013?
Ziarul sârbesc „Blic" în ediţia lui din 23.05.2010 a publicat un articol cu titlul „Papa vine la Niş în 2013!". Doi „episcopi" romano-catolici (Stanislav Hocevar din Belgrad şi Laslo Nemet din Zrenjanin din Serbia - fotografia din stânga) au declarat că se aşteaptă ca papa Benedict al XVI - lea să vină la Niş în 2013.
„Episcopii" romano-catolici au confirmat ziariştilor că deja se discută neoficial referitor la venirea papei şi că declaraţiile mai vechi ale Patriarhului Irineu, de pe când era încă în Scaunul de Niş - că Biserica Sârbă ar primi cu mare bucurie venirea papei - oferă mari speranţe că vizita papei se va realiza.
Statul sârb l-a invitat pe papa să vină în Serbia de multe ori până acum, menţionează „episcopii" romano-catolici. Ultima oară a făcut-o preşedintele Boris Tadici în noiembrie 2009.
Întâlnirea papei şi a patriarhului sârb aproape că s-ar fi realizat în timpul vizitei papei în Bosnia (Banja Luca) în 2003. O astfel de întâlnire însă nu s-a realizat, deoarece „greşeala" au făcut-o organizatorii locali, care au stabilit primirea oficială a papei în mănăstirea romano-catolică unde au fost executaţi sute de sârbi în perioada celui de-al doilea război mondial.
De semnalat că patriarhul Irineu a declarat recent că Biserica romană-catolică şi cea ortodoxă se află „mai aproape una de alta".

(trad. I.F., http://thriskeftika.blogspot.com/2010/05/2013.html)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu