12.03.2011

Util

Metoda chinezeasca de ajutor in caz de ACCIDENT VASCULAR
.............................

Miez de nuca

Înlocuiţi carnea cu... miez de nucă!


Miezul de nucă este un aliment complet, foarte bogat în calorii,
grăsimi şi săruri minerale. De aceea, poate avea o mare importanţă în
alimentaţia vegetarienilor şi a diabeticilor, deoarece înlocuieşte, cu
succes, carnea şi conţine o cantitate foarte redusă de glucide
solubile.

În miezul de nucă se găsesc substanţe grase (52-70 la sută), proteine,
glucide solubile (sub 5 la sută), vitamine (A, B1, B2, C, E, PP),
acizi graşi nesaturaţi, fibre alimentare şi săruri minerale de Cu, Zn,
Mg, K, P, Fe, Ca.

Prin valoarea energetică foarte ridicată (636 de calorii/100 g miez),
nuca este un aliment complet, foarte caloric şi concentrat, deosebit
de valoros pentru copii anemici, bătrâni, convalescenţi, diabetici şi
persoane nevrotice. S-a calculat că 1 kg nuci echivalează cu 0,5 kg
carne, 0,5 kg peşte, 0,5 kg cartofi, 0,5 kg prune uscate sau 1 kg
pere.

S-a constatat că femeile care consumă săptămânal minimum 5 nuci, atât
separat cât şi în diferite preparate de patiserie, prezintă cu 35 la
sută mai puţine riscuri pentru accidente coronariene.

Pentru oamenii săraci, nuca reprezintă un aliment de bază, astfel că
un pumn de nuci şi o bucată de pâine poate asigura hrana lor pe zile
întregi. Bogăţia în fosfor şi în alte minerale asigură o sursă
principală de aprovizionare a organismului cu elemente necesare
păstrării echilibrului nervos şi bunei funcţionări la nivelul
muşchilor, oaselor şi a diferitelor organe.

O reţetă energizantă simplă foloseşte 4-5 miezuri măcinate împreună cu
o linguriţă de miere sau cu suc natural.

Încă din Evul Mediu, nuca era recunoscută prin virtuţile ei de
vindecare a bolilor mintale, avându-se în vedere asemănarea între
forma fructului şi forma creierului uman. Treptat, s-a dovedit că,
într-adevăr, nuca este un bun remediu pentru îmbunătăţirea memoriei,
un energizant de excepţie şi un leac minunat contra oricăror boli
mintale sau a durerilor de cap.

O pastă obţinută din miezul măcinat de la 6-8 nuci şi amestecat cu o
lingură de miere polifloră într-un pahar cu suc natural, este un
energizant de excepţie, care, consumat prin înghiţituri mici, are
efecte în ateroscleroză şi reducerea colesterolului.

La copiii rahitici şi anemici sau cu boli de oase, se recomandă
frecţii zilnice pe corp cu ulei din miez de nucă.

Uleiul extras prin presare din miezul de nucă este bogat în acizi
graşi (din care peste 50 la sută acid linoleic) şi de aceea este
recomandat în alimentaţia dietetică pentru prevenirea aterosclerozei
coronariene, reducerea colesterolului, a bronşitei cronice,
tuberculozei, paraziţilor intestinali (inclusiv teniază), litiază
renală, enurezis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu