06.09.2011

Sa dam o mana de ajutor...

În apropiere de Vălenii de Munte, un preot a pornit în urmă cu mai mult de 20 ani o "bătalie" pentru viaţă. Părintele Nicolae Tănase şi-a propus să salveze pentru societate copii care altfel nu ar fi venit pe lume - pe scurt să lupte împotriva avortului. A început prin a convinge femeile, care nu vedeau altă opţiune decât lepădarea copiilor, să îi nască, luându-şi asupra sa greaua sarcină de ai face OAMENI.
În tabăra din Valea Screzii locuiesc 120 de persoane, din care 80 copii și adolescenți, tineri orfani care au părăsit sistemul de stat, femei și bărbați în vârstă. Restul asistaților (peste 330 de persoane) se află în grija familiilor din satele Valea Plopului și Valea Screzii. Întreţinerea şi educarea atâtor suflete nu este uşoară, iar Părintele vrea nu doar să îi crească, vrea să îi vadă la casele lor, căci, spune el, numai atunci va simţi ca şi-a indeplinit misiunea. Noi am fost acolo, am vorbit cu oamenii care se ocupă de copii, am vorbit cu copii, am vorbit cu Părintele Nicolae şi am promis ca vom reveni să ajutăm atât cât putem.
Sâmbătă 24/09 vrem să mergem din nou pe Valea Screzii.
Vă aşteptăm să vă alăturaţi nouă, dacă vreţi, pentru a ajuta cu ce doriţi şi cu ce puteţi fiecare. Locaţia se află la 110 km de Bucureşti în apropierea oraşului Vălenii de Munte.
Programul acţiunii
Ora 10.00 - plecarea din Bucureşti, intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti cu Aleea Privighetorilor (http://tiny.cc/3rrfa), cu maşinile personale
Ora 11.00 - oprire la Carrefour Ploieşti pentru achiziţionarea de alimente/rechizite
Ora 11.30 - continuarea deplasării către Valea Screzii (http://tiny.cc/eohgz)
Ora 13.00 - cunoaşterea copiilor şi petrecerea câtorva ore cu ei
Ora 16.00 - întoarcerea către Bucureşti
Cei care doresc să participe la eveniment, mă pot contacta la numărul meu de telefon 0723628715-Mihai Moise. Participarea înseamnă atât prezenţa fizică cu/fără auto propriu, cât şi ajutorarea cu orice sumă de bani sau lucruri care pot fi de folos (hrană, rechizite, haine etc.). Cei care doresc să ajute dar nu pot veni din diverse motive, îi rog să mă contacteze la acelaşi număr de telefon pentru a stabili un mod de acţiune.
Proiectul s-a născut din dorinţa de a ajuta copiii care nu au prea multe pe pământul ăsta şi care au fost crescuţi cu puţin. Ne dorim să mergem acolo împreună cu oricine îşi doreşte să ni se alăture sau în numele celor care vor să facă ceva bun pentru copiii din ţara asta. De asemenea, nu ne dorim reclamă şi nu vrem să implicăm nicio organizaţie sau companie privată/publică. Acţiunea se va desfăşura exclusiv pe cheltuiala fiecăruia şi se bazează pe efortul tuturor celor care vor participa.
Doamne Ajută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu