29.09.2011

Valea Parului


NOUL PROIECT AL PARINTELUI TANASE DE LA VALEA PLOPULUI, va rugam faceti-l cunoscut!
“Casa socială Valea Părului” (www.ValeaParului.ro) este un proiect social al Asociației Pro-vita pentru Născuți și Nenăscuți – filiala București, derulat în satul Valea Părului, jud. Teleorman (nu departe de Alexandria).
Asemănarea de nume cu localitățile Valea Plopului și Valea Screzii, unde sunt situate de-acum celebrele așezăminte de plasament și asistență ale Asociației Pro-vita, se va dovedi, sperăm, una fericită. Pentru că fără munca neobosită și harul părintelui Nicolae Tănase, nimic din toate acestea n-ar fi existat, nici filiala București a Pro-vita! Așadar, până la urmă, plopul face, totuși, pere!
Dotare Asociația Pro-vita dispune de o casă cu destinație de locuință, grădina aferentă (1500 mp) și 4 hectare de teren agricol cultivate în sistem colectiv, cu drept de uzufruct.
Beneficiari Toate acestea sunt puse la dispoziție unor femei însărcinate și mame cu copii aflate în situații financiare, familiale sau sociale dificile, până la revenirea la normal a situaţiei celor găzduiți. În acest moment găzduim o mamă cu cinci copii și încă una cu doi.
Concept Proiectul a debutat în anul 2011, cu intenția de a completa material, măcar în mică parte, serviciile de consiliere oferite femeilor în criză de sarcină sau victime ale unor evenimente nefericite.
La fel ca întreaga noastră activitate, și prin casa socială de la Valea Părului ne propunem sprijinirea mamei și copilului, împreună, până la integrarea sau reintegrarea lor socială.
Proiectul se bazează pe conceptele de autonomie și autogospodărire: dorim ca grădina și terenul agricol să producă o parte cât mai mare din hrana necesară pentru persoanele găzduite și totodată urmărim sprijinirea adulților găzduiți pentru desfășurarea de activități remunerate în zonă (munci agricole etc.) și frecventarea de către copii a școlii locale.
Necesităţi immediate:
§ alimente;
§ îmbrăcăminte, rechizite şi încălţăminte pentru copii cu varstele 2 luni si 13 ani;
§ obiecte necesare pentru nou-născut;
§ două sobe de teracotă si lemne de foc;
§ aragaz;
§ ladă frigorifică;
Contact pentru proiectul “Casa socială Valea Părului”
sat Valea Părului, com. Mârzănești, jud. Teleorman
Ioana Ursu
Email ioana @provitabucuresti.ro
Tel. 0742 291 409

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu