23.10.2011

Doctorul Nicolae Paulescu,, A demonstra existenta unei cauze prime a vietii imateriale, unice si infinit intelepte - iata limita sublima la care ajunge fiziologia. Aceasta cauza prima este Dumnezeu. Omul de stiinta nu se poate deci multumi sa zica: Cred in Dumnezeu! El trebuie sa afirme : Stiu ca Dumnezeu exista. " Dr. N. C. Paulescu

Doua lucruri as vrea sa subliniez ca titluri exceptionale ale nationalistului N. Paulescu:
1) Este cel dintai -si aproape singurul- doctrinar nationalist care a demascat si a demonstrat in ce consta pericolul francmasoneriei. Pe cand unii dintre sefii nationalismului romanesc au menajat oculta din lasitate sau din interes, au participat la cultul hrubelor sau le-au vizitat din complezenta, Paulescu singur s-a pastrat intr-o intransigenta de otel, luand asupra-si toate riscurile acestei atitudini. De remarcat ca antimasonismul sau e anterior dizolvarii lojilor din Italia, operata de Benito Mussolini.

2) In ce priveste spiritul specific iudaic, Paulescu,care e un crestin convins, face o deosebire categorica intre Vechiul Testament si Talmudul. Vechiul Testament este bun comun al crestinismului, ca depozit al primei revelatii mesianice. Talmudul e falsificarea iudaica a Vechiului Testament. Absurda teorie rasiala a lui Chamberlain, aplicata Bibliei, n-a avut nicio influenta asupra savantului nostru. Pentru el, Talmudul, doctrina dusmaniei diabolice impotriva lui Iisus Hristos, e sursa care hraneste salbaticul spirit de separatism si de universala dominatie al iudaismului.

Nicolae Paulescu este cel mai complet si mai normativ dintre doctrinarii eminenti ai nationalismului nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu