13.12.2011

Atac la Schitul Ortodox din Polonia

Un grup de persoane cu intentii rele au incercat sa distruga Schitul Ortodox din Odrynki.

Din pacate, din momentul reconstructiei schitului s-au intamplat adesea asemenea atacuri.

Aceasta este primul si cel mai serioas incident. Cineva a luat crucea insurubata sus pe poarta din fata cararii ce duce de la mlastina la Schit.

Aceasta era primul reper pentru inchinatori ce veneau la schit. Asa cum a spus Arhimandritul Gavriil - s-a intamplat profanarea sacrului, adica distrugerea a celui ce e mai important, cupola cu cruce.

Crucea a fost gasita de politie la o jumatate de kilometru mai departe. In przent se gaseste langa o cladire a Erimitirului.

Arhimandritul Gavriil - renovatorul Schitului, a fost cuprins de durere cand a vazut ca prisaca a fost distrusa, dar nu pentru ca faptasii au stricat stupurile, ci din motivul ca majoritatea albinelor nu pot supravietui nici cateva ore in frig.

Se presupune ca grupul de atacatori era numeros. Acestia au taiat de-asemenea cablul de la generator, si au incercat sa arunce o masina de tuns iarba intr-un mic lac.

,,In acest moment nu au fost inca gasiti. Anchetele respective continua, pentru a-i identifica pe faptasi'', a afirmat locotenent Irena Kurtel, purtator de cuvant de la Politia regionala din Hajnowka.

Schitul cu hramul Sfintilor Antonie si Teodosie de la Pecerska a inceput sa functioneze de acum trei ani.

S-a construit o biserica si o alta cladire. Acest schit a devenit un locas important de pelerinaj, unde vin mii de inchinatori.

Arhimandritul Gavriil considera ca motivul pentru care schitul a fost atacat este cresterea numarului de pelerini. Spune ca mintea cuiva este deranjata de faptul ca locul candva abandonat a inceput sa vibreze cu viata religioasa.

Nu s-au inregistrat mari pagube dar faptul ca Sfintita Cruce a fost darmata constituie o profanare.

Distrugeri s-au mai intamplat si in alte dati. Cineva a distrus usa bisericii, un altul a spart geamurile. Pentru acest motiv, locuitori din satul din apropiere Odriki sunt ingrijorati pentru siguranta parintelui Arhimandrit Gavriil.

http://www.romfea.gr

Traducere: Sfanta Manastire Pantocrator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu