16.02.2012

RUGACIUNE CATRE SFANTUL APOSTOL IUDA TADEU


O, Sfinte Iuda Tadeu, rudā a Domnului nostru Iisus Hristos, apostol si martir glorios, stralucit in virtuti si puternic in minuni, credincios si grabnic ajutātor al celor ce te cinstesc si se incred in tine, priveste cu ochi milostivi la cel ce astazi alearga la tine si cere mijlocirea ta.
Tu ai dobandit de la Dumnezeu darul de a ajuta indeosebi pe aceia care au pierdut aproape orice sperantā si se afla in pragul disperārii.

Priveste deci la mine si vezi in ce stramtoare ma aflu.Viata mea este o viata de suferinta. Zilele mele sunt pline de durere si necaz, sufletul meu este o mare amaraciune. Cararile mele sunt pline de spini si aproape nu trece o clipa fara suspine si lacrimi si fara griji mistuitoare care imi macina toata puterea de viata.

Nelinistea, disperarea si lipsa de incredere in ajutorul de sus imi coplesesc de multe ori sufletul, astfel incit mi se pare ca pronia dumnezeiasca m-ar fi parasit. Atunci sufletul meu se umple de intuneric, credinta se clatina, inima mea slabeste si disperarea se furiseaza in suflet, vrand sa se faca stapana peste mine.

O, Sfinte Apostole, tu nu ma poti lasa in starea aceasta grozava. La tine alerg, pe tine te rog, ajuta-mi. Asculta, te rog, rugamintea pe care ti-o fac ! Nu ma voi departa de tine pana cand nu ma vei asculta. Grabeste-te si vino–mi, te rog, in ajutor si nu lasa ca increderea mea in tine sa fie rusinata. Fa ca prin mijlocirea ta sa se preamareasca si intru mine nesfarsita milostivire a lui Dumnezeu. Asculta-mi rugamintea, mai ales in necazul cel mare pe care il am acum si da-mi grabnicul tau ajutor in (se marturiseste necazul).

Nu lasa ca sufletul meu sa ramina zdrobit de aceasta lovitura a durerii si sa cada in disperare. Asculta-ma, o, Sfinte Iuda Tadeu, implineste-mi rugamintea si eu iti voi fi recunoscator in toate zilele vietii mele.

Te voi cinsti ca pe cel mai de seama ajutator al meu.

Voi multumi lui Dumnezeu pentru mijlocirea ta si voi raspandi pe cat imi va sta in putere cinstirea ta intre oameni.

Amin.

ARTICOL PRELUAT DE AICI http://iulianacristescu.astasunt.eu/sfantul-apostol-iuda-tadeu-ocrotitorul-celor-deznadajduiti/

Saptamana trecuta am aflat de la prietena mea, Georgiana, ca unul dintre cei doisprezece apostoli ai Mantuitorului, Sfantul Iuda Tadeu, este un mijlocitor in mod deosebit in situatiile cele mai grele, in care nu se intrevede nicio speranta si ca pe ea a ajutat-o foarte mult acest sfant atunci cand s-a rugat la el.

Singura icoana ortodoxa din Bucuresti cu chipul acestui sfant se afla la Biserica Sf. Dumitru Posta (in spatele Muzeului de Istorie).

Miercurea trecuta am fost si m-am rugat acestei icoane, in special pentru o prietena de-a mea, care are mare nevoie de ajutor pentru a se vindeca. Intrucat la ora 18 incepea Taina Sfantului Maslu, am participat si la aceasta slujba, care mi-a placut foarte mult.

Tot in aceasta biserica, ce poarta hramul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, se afla si moastele Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, ale Sfantului Mucenic Haralambie, ale Sfantului Ierarh Antipa al Pergamului si ale Sfantului Cuvios Nicanor.

Icoana Sfantului Iuda Tadeu aflata in acest locas este destul de mica in comparatie cu celelalte icoane din biserica, dar rugandu-i-te cu credinta simti ca te umpli de speranta. In fata ei se afla o rugaciune adresata sfantului, pe care o voi reda intr-o postare ulterioara.

Din cauza faptului ca poarta acelasi nume cu tradatorul Mantuitorului, Iuda, acest apostol a fost uitat de multi, nefiind facuta cunoscuta puterea sa primita de la Dumnezeu de a ajuta in special pe cei care si-au pierdut aproape orice speranta si se afla in pragul disperarii.

Sfantul Iuda Tadeu se trage din semintia lui David si a lui Solomon. El s-a nascut in Nazaret, din parintii Iosif tamplarul - care a fost dupa aceea logodnicul Preacuratei Fecioare Maria - si Salomeea, fiica lui Agheu. Pe ea a luat-o Iosif prima data de sotie dupa lege, aceasta nascandu-i patru baieti: Iacob, Iosie, Simon si Iuda - viitorul Apostol. Asadar, cel care poarta nume identic cu tradatorul lui Iisus (din acest motiv, cei doi apostoli sunt deseori confundati) este chiar “fratele Domnului si al lui Iacob”. Sfantul Matei Evanghelistul il numeste Tadeu, ceea ce inseamna “inimosul, curajosul”.

După Inaltarea Domnului, Sfantul Apostol Iuda a propovaduit pe Hristos in felurite tari: mai intai in Iudeea, Galileea, Samaria, si Idumeea, apoi in cetaţile Arabiei, in partile Siriei si ale Mesopotamiei; iar mai pe urma, s-a dus in Edesa, in cetatea lui Avgar.

Este praznuit in data de 19 iunie.

Fie ca pentru rugaciunile Sfantului Apostol Iuda Tadeu, sa se milostiveasca Dumnezeu si sa ne ajute chiar si in cele mai fara de speranta situatii!

16 comentarii:

 1. Poate "nimic nu este intamplator"- vorba des folosita...

  Am luat cunostinta despre Sf. Tadeus Iuda, Apostolul cauzelor disperate , in Catedrala romano catolica Sf. Iosif, in data de 7 febr . 2012, unde la Statuia Sf. Iuda Tadeu , pe partea dr. a intrarii in catedrala, am gasit xeroxata in 9 exemplare: rugaciunea de noua zile (novena)  " SANTUL TADEUS IUDA
  APOSTOLUL CAUZELOR DISPERATE
  Aceasta rugaciune de 9 zile trebuie spusa de 7 ori in fiecare zi, timp de 9 zile consecutive, 9 exemplare din aceasta rugaciune vor fi depuse intr-o biserica, in fiecare zi. Rugaciunea se va implini la sfarsitul zilei a IX sau chiar mai devreme, pana acum nu a dat gres niciodata.

  RUGACIUNE DE NOUA ZILE (NOVENA) catolica

  Inima sfanta a lui Isus fie adorata si iubita in toate taberele si in toate secolele pana la sfarsitul veacurilor. Amin
  Inima sfanta a lui Isus fie laudata si slavita acum si pururea. Amin
  Sfinte Tadeus Iuda, Roaga-te pentru noi si ne asculta rugaciunile. Amin
  Binecuvantata fie inima neprihanita a Mariei.
  Binecuvantat fie Sfantul Iuda Tadeu, pretutindeni si in vecii vecilor

  TATĂL NOSTRU
  Tatăl nostru care eşti în ceruri, sfinţească-se numele tău; vie împărăţia ta; facă-se voia ta, precum în cer aşa şi pe pământ.
Pâinea noastră, cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi; şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri; şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne mântuieşte de cel rău. Amin.

  BUCURĂ-TE, MARIE
  Bucură-te; Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei, şi binecuvântat este rodul trupului tău Isus.
Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Amin

  
SLAVĂ TATĂLUI

  Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, precum era la început şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

  Apoi dorinta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am gasit novena pe internet si este cu mult mai mare decat ai postat si se citeste de 6 ori timp de 9 zile. Sincer nu mai inteleg nimic. Nu te supara.

   Ștergere
 2. Nu a existat data sa ma rog la sf Iuda Tadeu si sa mnu ma ajute .Iti multumesc din tot sufletul

  RăspundețiȘtergere
 3. si eu mam rugat la sf Iuda tadeu si am simtit ajutorul sau

  RăspundețiȘtergere
 4. Intr-adevar si pe mine m-a ajutat Sf. Iuda Tadeu!

  RăspundețiȘtergere
 5. sa ma ajute si pe mine si pe toata lumea

  RăspundețiȘtergere
 6. va rog frumos sa mi spuneti cine canta primul cantec din playlist ca sa -l pot cauta/descarca. multumesc

  RăspundețiȘtergere
 7. astazi am inceput si eu novena sf iuda tadeul. sunt fel convinsa ca acest minunat sfant imi va raspunde si mie

  RăspundețiȘtergere
 8. Eu am mai spun rugaciunea pentru cateva suferinte si de fiecare data s a gasit un raspuns. Sunt un mare pacatos, probabil o sa mai adun pacate inzecit..insa cred ca daca ai sufletul deschis si curat Sfantul tadeu si Dumnezeu ne asculta si ne iarta. Eu stiu ca rugaciunea trebuie citita 11 zile la rand (cate o data pe zi cel putin) cu lumanarea aprinsa..sunt iarasi intr o cumpana si astazi este a doua zi de cand am inceput sa o citesc. Credeti in ea si o sa aveti o viata mai frumoasa!
  Multa credinta tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 9. Doamne Iuda Tadeu te rog ajutama!

  RăspundețiȘtergere
 10. Eu am aflat de Sfantul Iuda Tadeul in vis...nu auzisem sub nici o forma de acest sfant...in vis am auzit o voce, foarte clara si raspicata care imi spunea sa ma rog Sfantilor Tadeu si Irineu...a doua zi dimineata, am cautat pe google cine sunt acesti sfinti...si nu mare mi-a fost mirarea cand i-am descoperit...Mai ales pe Sfantul Iuda Tadeul care ajuta in situatiile grele, in care nu se intrevede o rezolvare...Astfel am pornit pe urmele Sfantului Iuda Tadeul, am gasit in Bucuresti bisericuta unde este icoana Sfantului. De acolo mi-am cumparat si eu o icoana si am luat si rugaciunea Sfantului (cea care este postata si aici) si m-am rugat in fiecare seara pentru ajutor. Chiar eram intr-o situatie grea la acel moment care s-a rezolvat aproape miraculous dupa nu mult timp in care m-am rugat Sfantului...Rugati-va Sfantului Iuda Tadeul, cititi-i rugaciunea in fiecare zi pana la rezolvarea problemelor...

  RăspundețiȘtergere
 11. da intradevar pe mine m-a ajutat si ii sant recunoscator pentru aceasta multumesc Domnului
  si sfantului apostol sper sa ajute pe toti cei ce au nevoie .Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti oameni

  RăspundețiȘtergere
 12. Acest sfant pentru mine a facut o minune si chiar foarte repede,am avut o problema care nu mai avea rezolvare ,dupa 4 sau 5 zile de rugaciune ca prin MINUNE s-a rezolvat.Pentu mine chiar a fost o minune aceasta rezolvare,numai asa o pot numi.

  RăspundețiȘtergere
 13. Buna seara cite ori PE zi se citeste rugaciunea multumesc mult

  RăspundețiȘtergere
 14. Azi e prima zi ajuta,ma Sfinte Tadeu imi este foarte grey SI Te rig asculta,mi rugaciunea ,Te voi purta mereu in inima mea

  RăspundețiȘtergere