11.06.2012

Răni de arsuri

”Odată, când am fiert cucuruz, am încercat să verific cu o furculiță, dacă ele sunt deja fierte, dar mâna mi-a alunecat în apa clocotită.
Încă urlam de durere, când a apărut în ușă un prieten, fost soldat în Vietnam.  M-a întrebat, unde țin făina? După ce i-am dat, mi-a băgat complet mâna în făina, și mi-a spus, să-o țin acolo timp de zece minute, cea ce am și făcut-o. Ne-a povestit, că în Vietnam, unui bărbat i s-au aprins hainele, și în panica creată cineva a vărsat pe el conținutul unui sac de făină. Făina nu numai că a stins flăcările, dar pe pielea victimei nu a apărut nici măcar o bășicuță.   După zece minute, cănd mi/am scos mâna din făină, nu numai că nu am avut pe piele nici o bășică, dar ea nici măcar nu s-a înroșit. De atunci în permanență țin în frigider o pungă de făină, ea fiind mai eficientă rece, decât la temperatura camerei. Odată mi-am ars limba, am acoperit-o cu făină, iar după zece minute nu am mai simțit nici o durere. Deci dacă te arzi, să nu pui arsura sub jetul de apă a robinetului, ci folosește punga cu făină !! Este mult mai eficientă !!” Autor anonim.

Un comentariu:

  1. Mai bine să dea Domnul să nu am ocazia, dar oricum cred că este foarte bine de reţinut acest sfat.

    Bănuiesc că este vorba de fâină de grâu... Eu am în frigider nişte făină de porumb (mălai).

    RăspundețiȘtergere