10.08.2013

Apel umanitar pentru Amalia Daniela

Apel umanitar pentru Amalia Daniela
Multi dintre voi o cunoasteti de la Biserica Icoanei, de la Primaria Sectorului 2 sau de la Centrul Social din Pantelimon. Este vorba despre prietena mea, si a multora dintre voi, Amalia.
La numai 35 de ani, in luna martie, anul acesta, a fost diagnosticata cu o forma de cancer a sistemului limfatic, numita limfom non-hodgink agresiv. Ajutata financiar de prietenii și de colegii de la Primăria sector 2, a plecat pe 15 Aprilie, in Germania la o clinica din Frankfurt, pentru confirmarea diagnosticului si pentru prima sedinta de chimioterapie, urmand sa se intoarca in tara sa isi continue tratamentul.
Din păcate boala s-a agravat foarte rapid și nu a mai putut părăsi spitalul. Umare a complicațiilor apărute, medicii din Germania i-au interzis deplasarea spre țară. Deoarece a avut nevoie de însoțitor, am stat și eu și alte prietene, pe rând, cu ea în spital. În prezent cel care are grijă zi și noapte de ea, de peste 2 luni, este fratele ei.
De când s-a internat, fiecare zi a fost o luptă pe viață și pe moarte cu boala: a facut de mai multe ori temperatura peste 40 de grade și a stat la reanimare aproape 1 lună de zile. Limfomul secreta apa la plamani continuu. I-au facut peste 20 de punctii la plamani, apoi i-au montat drene permanente(borcanase) si timp de 2 luni de zile i-au colectat aproximativ 1 l de apa pe zi, din fiecare plămân. Urmare a tratamentului, plămânul drept a încetat să mai secrete apă, și de curând i-au scos drenul de la plamanul drept. A ajuns la 45 de kg și sta mai mult la pat (face cu greu câțiva pași sprijinindu-se pe cadru), dar isi doreste cu disperare sa se faca bine si sa vina acasa! Îi mulțumește în fiecare zi lui Dumnezeu că a reusit sa faca cele 5 cure de chimioterapie si sperăm că saptamana viitoare o va face pe ultima.
Nu stim incă cu ce va putea plati spitalizarea si sedintele de chimioterapie, dar sperăm ca Dumnezeu, prin toți cei care citiți acest mesaj, o va ajuta! Nu vom sti costurile totale decat atunci cand o externeaza, asa ne-au spus de la spital ca este conceput programul pe calculator. Ceea ce știm sigur este că fiecare sedinta de chimioterapie costa 7.500 de euro, fara alte analize, și tratamente, care i-au fost necesare datorita complicatiilor care au apărut. La internare, cu ajutorul prietenilor și colegilor de la Primăria Sector 2 a achitat in avans prima ședință de chimio.
Dumnezeu să vă răsplătească tuturor celor care veti ajuta,  cu orice sumă sau măcar cu o rugaciune! 


Badita Amalia Daniela              
Cont BRD    RO 76BRDE441SV69690684410   -  in euro   
Pentru confirmare: Pr. Ion Popescu, Parohul Bisericii Icoanei,  Tel: 0744317248
Pentru orice informații: Ileana Gaiță 0722613806/0753535849

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu